Συστατικά

  • 20 μύδια με το κέλυφος
  • 20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
  • μισο ποτήρι ούζο ή όσο μας αρέσει..
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές μεγάγες σε ροδέλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.γ μπούκοβο
  • 2 κ.γ ρίγανη
  • 2 κ.σ ντοματοπελτέ (ο πηχτός στις τσίγκινες συσκευασίες)
  • ταμπάσκο κατά βούληση
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. φέτα
  • ελαιόλαδο
Μέθοδος
Σερβίρει
4 - 5

Οδηγίες

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο για λίγο (3-4 λεπτα μόνο!).

  1. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και σινεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο.
  3. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε λίγο να εξατμηστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατέβουμε.
  5. Αφήνουμε να κοχλάσει και να εξατμηστούν τα πολλά ζουμιά.
  6. Όταν η σάλτσα μείνει με λίγο ζουμάκι κλέινουμε το μάτι και αφήνοντας την κατσαρόλα μας πάνω σε αυτό, προσθέτουμε τα τυρια.
  7. Ανακατέβουμε απαλά και αφηνουμε το σαγανάκι να 'ηρεμήσει' 10 λεπτά πανω στο σβηστό μάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σαγανάκι γίνετε και υπέροχη σάλτσα για ταλιατέλες ή ότι άλλο ζυμαρικό σας αρέσει! Ακόμα αν δεν σας αρέσει το ούζο μπορεί να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό κρασί!
http://www.sintagespareas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου