Συστατικά
- 20 μύδια με το κέλυφος
- 20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
- μισο ποτήρι ούζο ή όσο μας αρέσει..
- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές μεγάγες σε ροδέλες
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ πιπέρι
- 1 κ.γ μπούκοβο
- 2 κ.γ ρίγανη
- 2 κ.σ ντοματοπελτέ (ο πηχτός στις τσίγκινες συσκευασίες)
- ταμπάσκο κατά βούληση
- 250 γρ. γραβιέρα
- 250 γρ. φέτα
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο για λίγο (3-4 λεπτα μόνο!).
- Προσθέτουμε τα θαλασσινά και σινεχίζουμε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο.
- Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε λίγο να εξατμηστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατέβουμε.
- Αφήνουμε να κοχλάσει και να εξατμηστούν τα πολλά ζουμιά.
- Όταν η σάλτσα μείνει με λίγο ζουμάκι κλέινουμε το μάτι και αφήνοντας την κατσαρόλα μας πάνω σε αυτό, προσθέτουμε τα τυρια.
- Ανακατέβουμε απαλά και αφηνουμε το σαγανάκι να 'ηρεμήσει' 10 λεπτά πανω στο σβηστό μάτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σαγανάκι γίνετε και υπέροχη σάλτσα για ταλιατέλες ή ότι άλλο ζυμαρικό σας αρέσει! Ακόμα αν δεν σας αρέσει το ούζο μπορεί να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό κρασί!http://www.sintagespareas.gr