Κερκυραïκή παστιτσάδα
Έρχεται το Πάσχα, στα καντούνια της Κέρκυρας

Υλικά


• 1 κοτόπουλο ή κόκορα
• 500 γρ. μακαρόνι χονδρό για παστίτσιο
• 2 κρεμμύδια
• 1 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
• 500 γρ. ντοματοπελτέ
• 1 ξυλάκι κανέλλας και κανέλλα σε σκόνη
• 5 γαρύφαλλα
• 5 κόκκους μπαχάρι
• 5 κόκκους μαύρο πιπέρι
• Λίγη ζάχαρη
• 1 ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• Κεφαλοτύρι για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Η παστιτσάδα γίνεται και με μοσχάρι, αλλά και ψαρικά. Η συγκεκριμένη συνταγή που μαγειρεύουμε σήμερα, είναι παραδοσιακή με χονδρό μακαρόνι και κόκκινη πικάντικη σάλτσα.
Ξεκινάμε, κόβοντας το κοτόπουλο σε κομμάτια. Το ροδίζουμε στο ελαιόλαδο - περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μόλις μαραθούν, τα "σβήνουμε" με τη μαυροδάφνη. Μετά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Το μυστικό της νόστιμης παστιτσάδας είναι η κανέλλα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε ελαφρώς, καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαϊ να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αν δούμε ότι το κοτόπουλο πίνει τη μαυροδάφνη και δε... λιώνει, αναπληρώνουμε το κρασάκι. Το θέμα είναι το κρέας μας να γίνει τρυφερό και γευστικό. Όσο πιο αργά, μαγειρεύεται τόσο πιο ζουμερό και μαλακό γίνεται.
Σε μία δεύτερη βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν. Τέλος, σερβίρουμε τα χονδρομακάρονα σε μια μεγάλη πιατέλα, από πάνω το κρέας με την κόκκινη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!

 

http://exypno.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου