Σεφ
Τι; Το μόνο που ξέρεις να μαγειρεύεις είναι… τοστ; Ξέχασέ τα αυτά! Δεν μπορείς να ζήσεις τρώγοντας καθημερινά μόνο τοστ και ότι σερβίρουν τα γειτονικά delivery. Βάλε την ποδιά σου (όχι τη σχολική) και πάρε θέση πάνω από την κουζίνα! Υπάρχουν συνταγές που θα
γεμίσουν το στομάχι σου σε χρόνο ρεκόρ!
1) Αυγά Μάτια! Η πρώτη εκδοχή του πλέον πολύτιμου συστατικού του φοιτητικού ψυγείου σου! Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και προπάντων χορταστικό! Βάλε το λάδι στο τηγάνι και άφησε το να κάψει. Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι για να μην διαλυθεί ο κρόκος. Όσο τηγανίζεται ρίχνουμε ζεστό λάδι στην πάνω πλευρά για να τηγανιστεί ομοιόμορφα. Μόλις πήξει το ασπράδι το βγάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο πιάτο. Λίγο λάδι από το τηγάνι θα βοηθήσει στις πατροπαράδοτες βούτες. Απαραιτήτως, αλάτι και πιπέρι!
2) Ομελέτα! Δεύτερη εκδοχή λίγο πιο… ψαγμένη. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αφήνουμε τη φαντασία μαςελεύθερη! Γιατί εδώ μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι θέλουμε! Τριμμένο τυρί, φέτα σε κομματάκια, πιπεριά, ντομάτα, ζαμπόν, ελιά, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι κλπ. κλπ. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και μόλις κάψει ρίχνουμε το μείγμα και αφήνουμε να ψηθεί. Μην κάνετε ακροβατικά! Για να την γυρίσετε χρησιμοποιείστε σπάτουλα. Μόλις ψηθεί, καλή όρεξη!
3) Πατάτες τηγανητές! Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Καίμε πάλι το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τις πατάτες. Μην τις ρίξετε βρεγμένες! Θα “πετάξει” το λάδι! Aφήστε τις να τηγανιστούν (να πάρουν το χρώμα που έχουν αυτές της μαμάς) και είστε έτοιμοι!
4) Μακαρονάδα. Τα μακαρόνια βράζονται πολύ απλά. Μόνο σιγουρέψου ότι .....